Informatie voor zorgverleners

Wat is de meerwaarde van MamAditi voor moeders?

De maandelijkse MamaMeets beogen peer-to-peer support via moedergroepen, wat namelijk werkpunt 10 van het Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI) is. Onze groepen worden door ervaringsdeskundige moeders begeleid. Moeders kunnen er ventileren over alles wat te maken heeft met het ouderschap. Van kinderwens tot schoolkeuze. Omdat we werken volgens de principes van zelfhulpgroepen hebben we een erg lage drempel en zorgen we voor empowerment van de moeder. Een MamaMeet is vaak de eerste uitstap die een kersverse moeder durft ondernemen met haar baby. Eens de stap naar een MamaMeet werd gezet, bezoeken moeders ook makkelijker de informatieve workshops.

Met het online forum gaan we nog een stap verder in de bereikbaarheid en interactie. Moeders kunnen er, desgewenst anoniem, meteen met al hun vragen terecht bij zo’n 700 ‘collegae’. En ze kunnen lezen hoe anderen iets aangepakt hebben. De grote onderdelen op het forum zijn:

  • Voorbereiden op (natuurlijk) ouderschap (van kinderwens tot en met bevalling)
  • (Borst)voeding
  • Dragen
  • Op zoek naar de balans
  • Duurzaam leven
  • Opvang en school
  • Ontspanning

Is een samenwerking mogelijk?

Er wordt vlot doorverwezen naar borstvoedingsorganisaties, lactatiekundigen, vroedvrouwen, opvoedingswinkels, spel-o-theken, milieuorganisaties, … We geven ook samen met professionals informatieve workshops. Uiteraard staan we open voor samenwerking dus neem gerust contact met ons op als je bijvoorbeeld een geschikte locatie voor MamaMeets kent, een workshop wenst te geven, een doorverwijzingssysteem wenst uit te werken, …

Welk materiaal kun je aanvragen?

Via dit aanvraagformulier kan je flyers, brochures, visitekaartjes, afkolfmagneten en affiches bestellen, of ons een vraag stellen ivm samenwerking.