MamAditi-dag herfst op zondag 28 oktober 2018
Thema: Activiteiten

MamAditi-dag herfst op zondag 28 oktober 2018

Attachment Parenting na de babytijd

Zondag 28 oktober 2018
Don Bosco, Beerse

Natuurlijk Ouderschap is op een bepaalde manier behoorlijk helder in de babytijd: de focus ligt op hechting en op het vervullen van de primaire behoeften van de baby. Maar dan hebben we ineens een peuter rondlopen die niet meer in de draagdoek wil en geen borstvoeding meer krijgt. We merken dat onze eigen behoeften weer meer op de voorgrond komen En als we dan ook nog

kennismaken met de dagelijkse realiteit van driftbuien, grenzen opzoeken/nodig hebben en dat eigen willetje, geraken veel ouders de weg wat kwijt wat betreft de concrete invulling van Attachment Parenting.

Deze dag wil je handvaten aanreiken om ook bij oudere kindjes te zien welke behoeften ze hebben, ze te begrijpen, erkennen en er in tegemoet te komen, en dat in evenwicht met je eigen grenzen en behoeften.

Welkom dus in Beerse op zondag 28 oktober 2018!

PROGRAMMA

  • 9u30: ontvangst
  • 10u – 12u30: workshop Chris of Annelies
  • 12u30 – 13u30: (Eigen) Lunch
  • 13u30 – 16u: workshop Annelies of Chris
  • tot 17u30: vrij spel en napraten

Annelies Peeters inspireert jullie binnen het kader van het verbindend communiceren (Non Violent Communication). Ze helpt jullie woorden te zoeken om in verbinding te blijven met jullie kinderen, èn met jullie eigen behoeften!

Hier kan je kennismaken met Annelies.

Chris Muller wijdt jullie in in de wereld van het verbindend spel. Waarom spelen kinderen? Wat laten ze in hun spel zien aan ons? Wat kan spelen betekenen voor onze kinderen en onze relatie met hen? En hoe gaat dat dan concreet?

Hier vind je meer info over Chris.

LOCATIE

Speelplein Don Bosco, Vrijwilligersstraat 38, 2340 Beerse

Deze locatie heeft 2 zalen, daar zullen de workshops doorgaan. Baby’s en kleine kinderen die hun mama nog nodig hebben, kunnen natuurlijk ook tijdens de lezingen bij hun mama blijven. Het is de bedoeling dat jouw kindje de workshop niet te veel stoort (maar we kunnen wel wat verdragen hoor 😉 ). Voel je daarom vrij om even buiten te gaan als dat nodig is!

Ook grotere kinderen zijn welkom, zij kunnen tijdens de workshops hun hartje ophalen in de grote (afgesloten) speeltuin. Er zullen monitoren aanwezig zijn – het is de bedoeling dat de mama’s en/of papa’s ongestoord de workshop kunnen volgen. Partners die de workshops niet volgen, zijn uiteraard ook welkom in de speeltuin 🙂 . Bij slecht weer kunnen de kinderen in het overdekte ballenbad en onder het kleine afdak. Als het echt nat en koud is, blijven de grotere kinderen en partners misschien beter thuis: wanneer de workshops bezig zijn, kunnen zij niet binnen. Partners en kinderen komen gratis mee!

Parkeren kan op het kerkplein,op de kleine parking in de Vredestraat/Schoolstraat, of in de straat.

PRIJS EN INSCHRIJVEN

Wij van MamAditi vzw vinden de insteek van deze workshops zo belangrijk binnen het Natuurlijk Ouderschap, dat wij de prijs voor de dag erg laag houden, zodat zoveel mogelijk mama’s kunnen deelnemen! (de gangbare prijs voor een gelijkaardige dag is minstens 100 euro!):

  • Medewerkers MamAditi: 50 euro
  • Leden van MamAditi vzw: 60 euro
  • Niet-Leden van MamAditi vzw: 65 euro

Max. 50 deelnemers.

MamAditi zorgt voor koffie en thee, en iets lekkers voor erbij. Breng je eigen lunch mee! Er is een keuken, dus je kan iets opwarmen. De locatie heeft als verplichting om koude dranken daar (aan zeer kleine prijsjes) aan te kopen.

Voor wie de prijs een onoverkomelijk probleem is om de workshops te kunnen volgen, zoeken we samen een oplossing: mail me (Annelies)!

Om in te schrijven, mail naar Annelies@mamaditi.be en schrijf het juiste bedrag over op ons rekeningnummer BE27 9730 2983 1473 met mededeling “MamAditidag herfst” en je naam. Je inschrijving is pas definitief na betaling!

 

 

 

Gerelateerde berichten

Ontvang je graag onze nieuwsbrief boordevol artikels nuttige links en info? Schrijf je dan hier in. Onze nieuwsbrief wordt maximaal 2 keer per maand uitgestuurd.