MamAditi-dag lente op zondag 2 juni 2019
Thema: Activiteiten

MamAditi-dag lente op zondag 2 juni 2019

ATTACHMENT PARENTING NA DE BABYTIJD

Zondag 2 juni 2019
Kinderboerderij Domein Tivoli, Mechelen

Natuurlijk Ouderschap is op een bepaalde manier behoorlijk helder in de babytijd: de focus ligt op hechting en op het vervullen van de primaire behoeften van de baby. Maar dan hebben we ineens een peuter rondlopen die niet meer in de draagdoek wil en geen borstvoeding meer krijgt. We merken dat onze eigen behoeften weer meer op de voorgrond komen En als we dan ook nog kennismaken met de dagelijkse realiteit van driftbuien, grenzen opzoeken/nodig hebben en dat eigen willetje, geraken veel ouders de weg wat kwijt wat betreft de concrete invulling van Attachment Parenting.

Deze dag wil je handvaten aanreiken om ook bij oudere kindjes te zien welke behoeften ze hebben, ze te begrijpen, erkennen en er in tegemoet te komen, en dat in evenwicht met je eigen grenzen en behoeften.

Welkom dus in Mechelen op zondag 2 juni 2019!

PROGRAMMA

  • 9u30: ontvangst
  • 10u – 12u00: workshop Nele Flamang: Als gedrag een uitdaging is!
  • 12u30 – 13u30: (Eigen) Lunch
  • 13u30 – 15u30: workshop Jürgen Peeters: Kinderen helpen groeien.
  • tot 17u30: vieruurtje, vrij spel en napraten

Als gedrag een uitdaging is!
Van waar komt het lastige gedrag dat onze kinderen vaak stellen, en hoe kan je daar in verbinding met hen mee omgaan?
Nele vertelt jullie over de 3 redenen voor probleemgedrag en geeft jullie concrete handvaten om je kindje daarin te begeleiden.

Hier kan je kennismaken met Nele.

Kinderen helpen groeien.
Wat hebben kinderen werkelijk van ons nodig om uit te groeien tot zelfstandige, relatiebekwame volwassenen?
Jürgen helpt jullie een beeld te krijgen van de werkelijke behoeften van onze kinderen om zich optimaal te ontwikkelen, en hoe wij als ouder hen daarin kunnen bijstaan.

Hier vind je meer info over Jürgen.

LOCATIE

Kinderboerderij Domein Tivoli, Antwerpsesteenweg 94, 2800 Mechelen

Baby’s en kleine kinderen die hun mama nog nodig hebben, kunnen natuurlijk ook tijdens de lezingen bij hun mama blijven. Het is de bedoeling dat jouw kindje de workshop niet te veel stoort (maar we kunnen wel wat verdragen hoor). Voel je daarom vrij om even buiten te gaan als dat nodig is!

Ook grotere kinderen zijn welkom, zij kunnen tijdens de workshops hun hartje ophalen in de kinderboerderij en de grote speeltuin in het park. Er is door MamAditi geen begeleiding voorzien. Partners die de workshops niet volgen, zijn uiteraard (gratis) welkom.

PRIJS EN INSCHRIJVEN

  • Medewerkers MamAditi: 30 euro
  • Leden van MamAditi vzw: 40 euro
  • Niet-Leden van MamAditi vzw: 45 euro

Max. 25 deelnemers.

MamAditi zorgt voor koffie en thee, en iets lekkers voor erbij. Breng je eigen lunch mee!

Voor wie de prijs een onoverkomelijk probleem is om de workshops te kunnen volgen, zoeken we samen een oplossing: mail me (Annelies)!

Om in te schrijven, mail naar Annelies@mamaditi.be en schrijf het juiste bedrag over op ons rekeningnummer BE27 9730 2983 1473 met mededeling “MamAditidag lente” en je naam. Je inschrijving is pas definitief na betaling!

 

Gerelateerde berichten

Ontvang je graag onze nieuwsbrief boordevol artikels nuttige links en info? Schrijf je dan hier in. Onze nieuwsbrief wordt maximaal 2 keer per maand uitgestuurd.